NETWERK

Door heel Nederland zijn innovatieve bedrijven, merken, investeerders, overheidsorganen en onderzoeksinstituten met kennis van circulair textiel te vinden. Maar waar moet je zijn voor welke vraag? Daarvoor zijn de hubs! Vier netwerken in verschillende provincies met een specifieke focus op één deelgebied van het circulaire textiel-vraagstuk. Met gedeelde kennis maken we Nederland nog sneller circulair.

NETWERK

HUB GELDERLAND
Circulair ontwerp en nieuwe (biobased) materialen
Van food waste naar hernieuwbare stof. GIST: Gelderse Innovators for Sustainable Textiles stimuleert ontwerpers, wetenschappers, ondernemers en overheden om dit de realiteit te maken. In onderzoeks- en innovatieprojecten worden nieuwe biobased materialen en nieuwe waardeketens ontwikkeld. In concrete samenwerkingen wordt de weg naar een circulaire en duurzame samenleving vrijgemaakt. Meer informatie kan je vinden in de introductie video.
HUB TWENTE
Hoogwaardige recycling technologie
Van inzameling tot verwerking tot het maken van textielproducten: Hub Twente heeft er de kennis voor in huis. Op dit moment is het vaak alleen mogelijk textiel als mindere kwaliteit (downcycling) te hergebruiken, maar in Twente slaan acht organisaties de handen ineen als Stichting TexPlus om alle stappen van de keten te optimaliseren.

Hoe? Door hergebruik te stimuleren en met innovatieve technieken niet-herbruikbaar textiel zo hoogwaardig mogelijk te recyclen. Dat blijft niet alleen bij denken, de markt wordt actief betrokken bij het ontwikkelen en toepassen van de materialen.
HUB Tilburg
Circulaire bedrijfskleding
Dagelijks trekken honderdduizenden Nederlanders hun bedrijfskleding aan. Elke dag weer. Een enorme kans voor verduurzaming, waar ze in Hub Tilburg alles van weten. Van reparatieservice, tot kleding inzamelen en recyclen tot een bedrijfsanalyse.

In combinatie met het uitgebreide netwerk van de MakerSpace is Hub Tilburg een one-stop-shop voor iedereen die serieuze stappen wil zetten richting circulaire economie.
HUB Amsterdam
Circulaire merken en business modellen
Amsterdam bruist van de circulaire merken en nieuwe business modellen. Of het nu gaat om minder gebruik, meer hergebruik van producten of materialen of het recyclen van vezels: Hub Amsterdam wil helpen. Het uiteindelijke doel?

Alle initiatieven individueel versterken en met elkaar verbinden tot een inspirerend ecosysteem, dat zowel binnen als buiten Nederland voorop loopt!